Йога для дітей в Одесі в ЙогаДомі — це можливість розкрити творчий потенціал дитини, стимул до розвитку та становлення.

Практика йоги допомагає дитині відволіктися від подразників, позбутися стресів, розвинути свою уяву та уважність.

Йога для фізичного здоров’я дитини:

  • збільшення м’язової витривалості та сили,
  • розвиток суглобового апарату,
  • зміцнення зв’язок,
  • тренування вестибулярного апарату,
  • нормалізація обмінних процесів у організмі.

Ваші діти будуть переповнені енергією та здоров’ям, заняття дитячою йогою позбавлять їх багатьох «дорослих» хвороб. Так само йога для дітей може запропонувати те, чого ви не досягнете за допомогою інших практик – освоєння навичок самоконтролю, розвиток вміння зосереджуватись. Ви тільки уявіть, який величезний потенціал має дитина, яка, маючи величезний запас енергії, вміє направити її в потрібне русло!

Самі заняття проводять у ігровій формі. Наприклад, дітей змушують вивчати довгі і важкі назви поз, оскільки у заняттях їх називають залежно від цього, що ця поза нагадує. Діти із задоволенням перетворюються на «кішок», «журавлів» і «коників», так само це допомагає розвитку уяви.

У ЯКИХ ВИПАДКАХ ДІТЯМ КОРИСНА ЙОГА?
  1. При проблемах із поставою. А вони у половини дітей є, на жаль. Сколіоз, лордоз кіфоз – все це супутники довгих сидінь за гаджетами та носіння важких шкільних рюкзаків. Але є і плюс – у дитячому віці викривлення хребта легко усунути. Тут йога однозначно допоможе, причому досить швидко. Коли спина випрямлена, потік енергії прямує правильно. В результаті нервова система працює ефективніше. Як наслідок – покращуються дихання та травлення.
  2. При проблемах із концентрацією. А вони найчастіше виявляються у початковій школі – мозок дитини просто не готовий сприймати таку кількість інформації та домашніх завдань. Тут йога допоможе, але тільки частково – концентрація, увага, когнітивні здібності збільшаться, як і здатність зосередитися на поставленому завданні, але добре вчитися дитині доведеться все-таки самостійно)
  3. При гіперативності – якщо дитина занадто метушлива, неспокійна, нездатна довгий час утримувати себе на одному місці, то тут також допоможе йога, яка робить енергію тіла і мозку більш плавною та регульованою. Але з нашого досвіду траплялися випадки, коли психолог приносив більше користі.
  4. Поліпшити розтяжку, зміцнити організм, підвищити імунітет – тут 100% Йога забезпечує відмінне самопочуття і допомагає дитячим тілам, що ростуть. Заняття йогою для дітей задовольняють потребу дітей у русі. Завдяки регулярним заняттям йогою діти стають бадьорими та витривалими, які суглоби – гнучкими.